اذهب الي المحتوي
شرح حل مؤقت للتحميل من دومين مازاكوني نت للروابط لحين تحويل روابط المتدي ×
  • Chatbox

    You don't have permission to chat.
    Load More

الفته وصلت يا جمــــاعة


marmarty

Recommended Posts

المقادير

2 كجم لحم ,مكعبات لحم ضأن (أو كندوز أو بتلو)

3 أكواب ارز

8 خبز بلدي

3 ملعقة كبيرة ثوم ,مدقوق

2 ملعقة كبيرة معجون طماطم فاين فودز كنور

7 ملعقة كبيرة سمن بلدي

1 كوب خل

2 حبة مستكة

3 حبات حبهان

ملح و فلفل

 

 

 

 

طريقة الطهي

 

1. تحضير اللحم:

يغسل اللحم تحت الماء الجارى ثم ينقع فى إناء به ماء بارد و 2/1 كوب خل و2/1 كوب ملح لمدة 10- 15 دقيقة ثم يغسل مرة اخرى تحت الماء الجارى حتى تذهب رائحته. يسلق اللحم في إناء حتى ينضج تماما. تصفى 5 أكواب من مرقة اللحم و يحتفظ بها جانبا.

2. عمل الأرز:

يغسل الأرز جيدا بالماء الجاري ثم يصفى. تسخن ملعقتي سمن في إناء متوسط. يضاف الحبهان و المستكة و تقلب لمدة دقيقتين. يضاف الأرز و يقلب لمدة دقيقتين أخرتين.

يضاف الملح و 4 أكواب ماء و يترك حتى يتشرن الأرز الماء. يغطى الإناء و ينقل إلى نار هادئة و يترك لمدة 25 دقيقة حتى ينضج الأرز.

3. تحضير الصلصة و الخبز:

يحمر الثوم فى ملعقتي سمن فى طاسة صغيرة ثم يضاف معجون الطماطم ويقلب. يضاف نصف كوب ماء ونصف كوب خل وتترك قليلا لتغلى ثم ترفع عن النار.

يقطع الخبز إلى مربعات ويوضع فى صينية معدنية كبيرة. تضاف 3 ملاعق كبيرة سمن ويقلب فيها الخبز فوق نار متوسطة حتى يحمر قليلا. تضاف المرقة المحفوظة تدريجيا مع 4/3 كوب من صلصة الطماطم ويقلب حتى يصير الخبزطريا للغاية.

4. عمل الفتة:

يوضع الأرز لتكوين طبقة فوق طبقة الخبز فى الصينية نفسها و ترش بعض الصلصة فوق الأرز. تدخل الصينية الفرن في درجة حرارة متوسطة( 180 مئوية) لمدة عشر دقائق.

تخرج الصينية من الفرن و ترص مكعبات اللحم على السطح . تقدم فورا وتقدم الصلصة المتبقية بجانبها في وعاء منفصل.

 

ملحوظة:يمكن عمل الفتة ببقايا اللحم المسلوق لديك(يمكن استخدام اللحم البتلو أو الكندوز بدلا من الضأن حسب الرغبة)وبقايا الأرز الأبيض.

تم تعديل بواسطه BeAuTy AnGel
رابط هذا التعليق
شارك

تسلم ايدك يا مرمرتي على الطريقه واوعدك اعملها قريب

وطبعا انتي معزمه عليها


dalo3a2ev5.gif
رابط هذا التعليق
شارك

thnxx dalo3t masr 4 sharin

 

w ana mstnya ya gamel el3zoma bs yarab b2a tetla3 7elwa

رابط هذا التعليق
شارك

عايزين ناكل فتة ولحمة ورز تراراراراراراا

 

 

يااااااااااااااااااااااااة اخيرا الفتة جت من بعد دطول غياب وكحك العيد اللى نزل غلط قد حان موعد الفتة

 

تسلم ايديكى بس انا مش ليا فى المطبخ ومامى هى اللى هاتعملى الفتة

 

بس هاقول ليها على طريقتك دى واخلها تعملهااااااا

 

تسلم ايديكى يا مرمرتى يا حبيبتى


 

 

sigpic3787413.gif

 

 

 

 

B R B

رابط هذا التعليق
شارك

kolyyy ya secret w yhsyy ya 7bebtyy...w eb2y et3lmy ya ro7y 3shan gylek yooom w hto2fey fe elmatba5 la m7alaaaaaaaaaaaa

 

kol sana w ento tybeeeeeeeeen

رابط هذا التعليق
شارك

هحاول اعملها رغم اني بقول دايما اني الطبيخ المصري صعب يتعمل وانو بس ستات البيوت الجامدين هما الي يعرفو يعملوه

تسلمي وكل سنة ونتو طيبين


عاوزة اسئل هو الحب موجود لسة فزمنا دة ؟؟؟؟؟؟

 

 

زي معمري كان مبتدي بيك دلوقتي انتهى وراح الحب وابتديت اكرهك واكره اسمع سيرتك

 

تيت تيت انا جييييييت تااااتي

رابط هذا التعليق
شارك

  • 4 months later...
  • المتواجدين الان   0 اعضاء متواجدين الان

    • لايوجد اعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحه
×
×
  • اضف...