marmarty قام بنشر December 20, 2006 Share قام بنشر December 20, 2006 (معدل) المقادير 2 كجم لحم ,مكعبات لحم ضأن (أو كندوز أو بتلو) 3 أكواب ارز 8 خبز بلدي 3 ملعقة كبيرة ثوم ,مدقوق 2 ملعقة كبيرة معجون طماطم فاين فودز كنور 7 ملعقة كبيرة سمن بلدي 1 كوب خل 2 حبة مستكة 3 حبات حبهان ملح و فلفل طريقة الطهي 1. تحضير اللحم: يغسل اللحم تحت الماء الجارى ثم ينقع فى إناء به ماء بارد و 2/1 كوب خل و2/1 كوب ملح لمدة 10- 15 دقيقة ثم يغسل مرة اخرى تحت الماء الجارى حتى تذهب رائحته. يسلق اللحم في إناء حتى ينضج تماما. تصفى 5 أكواب من مرقة اللحم و يحتفظ بها جانبا. 2. عمل الأرز: يغسل الأرز جيدا بالماء الجاري ثم يصفى. تسخن ملعقتي سمن في إناء متوسط. يضاف الحبهان و المستكة و تقلب لمدة دقيقتين. يضاف الأرز و يقلب لمدة دقيقتين أخرتين. يضاف الملح و 4 أكواب ماء و يترك حتى يتشرن الأرز الماء. يغطى الإناء و ينقل إلى نار هادئة و يترك لمدة 25 دقيقة حتى ينضج الأرز. 3. تحضير الصلصة و الخبز: يحمر الثوم فى ملعقتي سمن فى طاسة صغيرة ثم يضاف معجون الطماطم ويقلب. يضاف نصف كوب ماء ونصف كوب خل وتترك قليلا لتغلى ثم ترفع عن النار. يقطع الخبز إلى مربعات ويوضع فى صينية معدنية كبيرة. تضاف 3 ملاعق كبيرة سمن ويقلب فيها الخبز فوق نار متوسطة حتى يحمر قليلا. تضاف المرقة المحفوظة تدريجيا مع 4/3 كوب من صلصة الطماطم ويقلب حتى يصير الخبزطريا للغاية. 4. عمل الفتة: يوضع الأرز لتكوين طبقة فوق طبقة الخبز فى الصينية نفسها و ترش بعض الصلصة فوق الأرز. تدخل الصينية الفرن في درجة حرارة متوسطة( 180 مئوية) لمدة عشر دقائق. تخرج الصينية من الفرن و ترص مكعبات اللحم على السطح . تقدم فورا وتقدم الصلصة المتبقية بجانبها في وعاء منفصل. ملحوظة:يمكن عمل الفتة ببقايا اللحم المسلوق لديك(يمكن استخدام اللحم البتلو أو الكندوز بدلا من الضأن حسب الرغبة)وبقايا الأرز الأبيض. تم تعديل May 22, 2007 بواسطه BeAuTy AnGel رابط هذا التعليق شارك More sharing options...
دلوعه مصر قام بنشر December 20, 2006 Share قام بنشر December 20, 2006 تسلم ايدك يا مرمرتي على الطريقه واوعدك اعملها قريب وطبعا انتي معزمه عليها رابط هذا التعليق شارك More sharing options...
!! VergenYa !! قام بنشر December 20, 2006 Share قام بنشر December 20, 2006 thx ya 3asssl رابط هذا التعليق شارك More sharing options...
marmarty قام بنشر December 21, 2006 الكاتب Share قام بنشر December 21, 2006 thnxx dalo3t masr 4 sharin w ana mstnya ya gamel el3zoma bs yarab b2a tetla3 7elwa رابط هذا التعليق شارك More sharing options...
marmarty قام بنشر December 21, 2006 الكاتب Share قام بنشر December 21, 2006 ossy nwrty eltopic رابط هذا التعليق شارك More sharing options...
SecReT LoVe قام بنشر December 21, 2006 Share قام بنشر December 21, 2006 عايزين ناكل فتة ولحمة ورز تراراراراراراا يااااااااااااااااااااااااة اخيرا الفتة جت من بعد دطول غياب وكحك العيد اللى نزل غلط قد حان موعد الفتة تسلم ايديكى بس انا مش ليا فى المطبخ ومامى هى اللى هاتعملى الفتة بس هاقول ليها على طريقتك دى واخلها تعملهااااااا تسلم ايديكى يا مرمرتى يا حبيبتى B R B رابط هذا التعليق شارك More sharing options...
marmarty قام بنشر December 21, 2006 الكاتب Share قام بنشر December 21, 2006 kolyyy ya secret w yhsyy ya 7bebtyy...w eb2y et3lmy ya ro7y 3shan gylek yooom w hto2fey fe elmatba5 la m7alaaaaaaaaaaaa kol sana w ento tybeeeeeeeeen رابط هذا التعليق شارك More sharing options...
toufa قام بنشر December 22, 2006 Share قام بنشر December 22, 2006 هحاول اعملها رغم اني بقول دايما اني الطبيخ المصري صعب يتعمل وانو بس ستات البيوت الجامدين هما الي يعرفو يعملوه تسلمي وكل سنة ونتو طيبين عاوزة اسئل هو الحب موجود لسة فزمنا دة ؟؟؟؟؟؟ زي معمري كان مبتدي بيك دلوقتي انتهى وراح الحب وابتديت اكرهك واكره اسمع سيرتك تيت تيت انا جييييييت تااااتي رابط هذا التعليق شارك More sharing options...
BeAuTy AnGel قام بنشر May 22, 2007 Share قام بنشر May 22, 2007 Merci ya MarMar رابط هذا التعليق شارك More sharing options...
Recommended Posts