اذهب الي المحتوي
شرح حل مؤقت للتحميل من دومين مازاكوني نت للروابط لحين تحويل روابط المتدي ×
  • Chatbox

    You don't have permission to chat.
    Load More

كحك العيد


marmarty

Recommended Posts

المقادير:

 

كيلو و نصف طحين منخول

ملعقة كبيرة دقة كعك (شرط ان يكون لونها فاتحة..

اذا كانت سمراء و غامقة نضع نصف ملعقة كبيرة )

ملعقة صغيرة بايكنغ بودر

نصف كوب سمسم

2 كوب سمنة بقرية و هي طرية و ليست سائلة (او يمكن

استعمال 2 كوب زبدة طرية كبديل ولكن النكهة

المميزة للكعك المصري هو بالسمنة البقرية)

كوب زيت مازولا او زيت دوار الشمس

2 ملعقة كبيرة سكر

ملعقة كبيرة خميرة

كوب ماء دافئ

 

 

الطريقة:

 

- نخلط الطحين و دقة الكعك و البايكنغ بودر و

السمسم جيداً .

- نقدح السمنة البقرية و الزيت و للتأكد من ان

السمنة و الزيت قدحوا نرش بالمعلقة قليلا من خليط

الدهن على خليط الطحين فاذا فار و ظهرت رغوة

فمعناه انه قدح مثل أول صورة .

- نفرك (نبس) الطحين جيدا بالدهن و يجب ان يفرك

جيدا جداً .

- نخلط السكر و الخميرة و كوب الماء الدافئ ثم

نضيفها الى الكعك و نلم العجين أي نفركها و نخلطها

جيدا مع الماء باطراف الاطابع و لكن دون ان نعجن .

 

- يمكن ان تحتاجي لماء اكثر و ذلك بسبب اختلاف نوع

الطحين من بلد لاخر و لكن اهم شي ان لا نكثر الماء

حتى لا يتفتح الكعك اثناء الخبز ..و يمكن اعتبار

الماء كافي بأن تكون العجينة قابلة لأن تتشكل .

- تغطى العجينة بكيس نايلون و تترك لتخمر مدة ساعة

لتصبح مثل الصورة الثالثة .

- تشكل العجينة اما بالمنقاش او بقوالب الكعك و

يمكن ان تحشى بالتمر لحسب الذوق .

- تخبز على درجة حرارة 220 الى 240 (نار عالية

نسبيا) من اسفل ثم من اعلى حتى تنضج و تشقر .

- بعد أن تبرد ترش بالسكر الناعم و تقدم .

 

كيف نقدح السمن و الزيت ؟

- نضعهم على النار حتى يذوب السمن و يختلط مع

الزيت و ترتفع درجة حرارته .

 

ما هو الكوب المستخدم ؟

- الكوب هنا هو الماغ mug و يساوي كوب و نصف من

الكوب القياسي .

- كيلو الطحين يساوي 5 أكواب و نصف من الماغ

300 غم من الزبدة تساوي كوب واحد سمن سائحة من

الماغ .

تم تعديل بواسطه BeAuTy AnGel
رابط هذا التعليق
شارك

اية دة

 

دة مش عيد الكحك دة عيد فتة وخروف وهبابير

 

قولى الفتة تتعمل ازاى مش عارفة اية ازاى اى حاجة من الحاجات دى

 

 

بس بجد تسلم ايديكى وانا عايزة بقى طريقة عمل البيتى فووور عشان بموت فية جدااااااااااااا

 

 

(10):


 

 

sigpic3787413.gif

 

 

 

 

B R B

رابط هذا التعليق
شارك

واللله معاكي حق يا سكريت ده مش عيد الكحك بس في ناس بتعملو برضووو

 

وانشاء الله هدورلك على طريقه البيتي فور والفته ياااقمر عشان تتعلمي وتبقى شطوره

رابط هذا التعليق
شارك

هههه هو عيد اللحمة بس كمان الكحك ضروري لو الضيوف جت هنخليهم يستنو على لحم بطنهم من غير مياكلو كحك وشاي لحد ماللحمة تستوي

احنا عندنا بالمغرب ضروري الكحك يتعمل ولو يكون عيد اللحمة اهو نصبر بيها نفسنا لحد اللحمة تتسوي

كل سنة ونتو طيبين


عاوزة اسئل هو الحب موجود لسة فزمنا دة ؟؟؟؟؟؟

 

 

زي معمري كان مبتدي بيك دلوقتي انتهى وراح الحب وابتديت اكرهك واكره اسمع سيرتك

 

تيت تيت انا جييييييت تااااتي

رابط هذا التعليق
شارك

  • 4 months later...
  • المتواجدين الان   0 اعضاء متواجدين الان

    • لايوجد اعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحه
×
×
  • اضف...