marmarty قام بنشر December 20, 2006 Share قام بنشر December 20, 2006 (معدل) المقادير: كيلو و نصف طحين منخول ملعقة كبيرة دقة كعك (شرط ان يكون لونها فاتحة.. اذا كانت سمراء و غامقة نضع نصف ملعقة كبيرة ) ملعقة صغيرة بايكنغ بودر نصف كوب سمسم 2 كوب سمنة بقرية و هي طرية و ليست سائلة (او يمكن استعمال 2 كوب زبدة طرية كبديل ولكن النكهة المميزة للكعك المصري هو بالسمنة البقرية) كوب زيت مازولا او زيت دوار الشمس 2 ملعقة كبيرة سكر ملعقة كبيرة خميرة كوب ماء دافئ الطريقة: - نخلط الطحين و دقة الكعك و البايكنغ بودر و السمسم جيداً . - نقدح السمنة البقرية و الزيت و للتأكد من ان السمنة و الزيت قدحوا نرش بالمعلقة قليلا من خليط الدهن على خليط الطحين فاذا فار و ظهرت رغوة فمعناه انه قدح مثل أول صورة . - نفرك (نبس) الطحين جيدا بالدهن و يجب ان يفرك جيدا جداً . - نخلط السكر و الخميرة و كوب الماء الدافئ ثم نضيفها الى الكعك و نلم العجين أي نفركها و نخلطها جيدا مع الماء باطراف الاطابع و لكن دون ان نعجن . - يمكن ان تحتاجي لماء اكثر و ذلك بسبب اختلاف نوع الطحين من بلد لاخر و لكن اهم شي ان لا نكثر الماء حتى لا يتفتح الكعك اثناء الخبز ..و يمكن اعتبار الماء كافي بأن تكون العجينة قابلة لأن تتشكل . - تغطى العجينة بكيس نايلون و تترك لتخمر مدة ساعة لتصبح مثل الصورة الثالثة . - تشكل العجينة اما بالمنقاش او بقوالب الكعك و يمكن ان تحشى بالتمر لحسب الذوق . - تخبز على درجة حرارة 220 الى 240 (نار عالية نسبيا) من اسفل ثم من اعلى حتى تنضج و تشقر . - بعد أن تبرد ترش بالسكر الناعم و تقدم . كيف نقدح السمن و الزيت ؟ - نضعهم على النار حتى يذوب السمن و يختلط مع الزيت و ترتفع درجة حرارته . ما هو الكوب المستخدم ؟ - الكوب هنا هو الماغ mug و يساوي كوب و نصف من الكوب القياسي . - كيلو الطحين يساوي 5 أكواب و نصف من الماغ 300 غم من الزبدة تساوي كوب واحد سمن سائحة من الماغ . تم تعديل May 22, 2007 بواسطه BeAuTy AnGel رابط هذا التعليق شارك More sharing options...
SecReT LoVe قام بنشر December 20, 2006 Share قام بنشر December 20, 2006 اية دة دة مش عيد الكحك دة عيد فتة وخروف وهبابير قولى الفتة تتعمل ازاى مش عارفة اية ازاى اى حاجة من الحاجات دى بس بجد تسلم ايديكى وانا عايزة بقى طريقة عمل البيتى فووور عشان بموت فية جدااااااااااااا B R B رابط هذا التعليق شارك More sharing options...
marmarty قام بنشر December 20, 2006 الكاتب Share قام بنشر December 20, 2006 واللله معاكي حق يا سكريت ده مش عيد الكحك بس في ناس بتعملو برضووو وانشاء الله هدورلك على طريقه البيتي فور والفته ياااقمر عشان تتعلمي وتبقى شطوره رابط هذا التعليق شارك More sharing options...
!! VergenYa !! قام بنشر December 20, 2006 Share قام بنشر December 20, 2006 merciiiiiiiii 3al wasfa el gamiiiila de رابط هذا التعليق شارك More sharing options...
toufa قام بنشر December 22, 2006 Share قام بنشر December 22, 2006 هههه هو عيد اللحمة بس كمان الكحك ضروري لو الضيوف جت هنخليهم يستنو على لحم بطنهم من غير مياكلو كحك وشاي لحد ماللحمة تستوي احنا عندنا بالمغرب ضروري الكحك يتعمل ولو يكون عيد اللحمة اهو نصبر بيها نفسنا لحد اللحمة تتسوي كل سنة ونتو طيبين عاوزة اسئل هو الحب موجود لسة فزمنا دة ؟؟؟؟؟؟ زي معمري كان مبتدي بيك دلوقتي انتهى وراح الحب وابتديت اكرهك واكره اسمع سيرتك تيت تيت انا جييييييت تااااتي رابط هذا التعليق شارك More sharing options...
BeAuTy AnGel قام بنشر May 22, 2007 Share قام بنشر May 22, 2007 Merci ya mrmr رابط هذا التعليق شارك More sharing options...
Recommended Posts