اذهب الي المحتوي
شرح حل مؤقت للتحميل من دومين مازاكوني نت للروابط لحين تحويل روابط المتدي ×
  • Chatbox

    You don't have permission to chat.
    Load More

Recommended Posts

قام بنشر

طريقه تدميس الفول البيتى

 

 

 

المقادير

 

كوب فول مصري نقوا الفول الكبير ويكون لونه فاتح مش بنى غامق

نصف كوب فول مقشور (( اللى هوا الفول المتقشر ومقسوم نصين مش عارفه بتشموه ايه )) احنا بنسميه مدشوش

ربع كوب عدس احمر مغسول ومصفى

ماء

نصف ليمونه

 

 

 

 

طريقه التحضير

 

يغسل الفول والفول المجروش جيدا وينقع لمده يوم كامل او لحد ما الفول ينفش

نصفى الفول المنقوع جيدا ونضعه فى دماسه فول ومعه العدس واليمون والماء

نتركه يغلى على النار وبعد الغليان ننقله على سخان كهربائى صغير وهادئى الحراره ومغلف بورق فويل ونترك الفول الى ان ينضج جيدا والنضج على حسب رغبه وذوق كل شخص

 

وهوا غالبا بياخد من 4 الى 5 ساعات

قام بنشر

فول اسكندراني

 

المقادير

 

مقدار من الفول المدمس السابق او علبه فول مصفيه ومغسوله

طحينه بيضا

كمون وكزبره وملح وليمون وشطه حمره حسب الرغبه

بقدونس وطماطم وبصل اخضر مفرومين

زيت ذره او عباد الشمس

 

 

 

الطريقه

 

سخنى الفول جيدا

ضيفى كل المكونات وقلبى جيدا واهرسى الفول حسب الرغبه

 

وبالف هنا وعافيه

قام بنشر

الحبشتكنــــــــــات

 

 

 

المقادير

 

 

المقادير حسب عدد الافراد

مقدار من الفول الاسكندراني

 

بيض مسلوق ومقطع حلقات بالقطاعه

 

طعميه مقليه دوائر ضغيره

 

كميه من المخللات مقطعه صغير

 

خبز حبوب كامله مش شامى كل رغيف مقسم نصفين اذا كان حجمه صغير

 

 

 

طريقه التحضير

 

نخلط جميع المكونات على بعضها

( الفول الاسكندرانى على المقالى على المخلل على الطعميه على البيض )

 

ممكن يقدم فى طبق وممكن نعمل منه سندويتشات بحشو انصاف الخبز وعند التقديم تسخن السندويتشات فى الفرن الكهربائى او الميكروويف

 

وبالف هنا وعافيه

قام بنشر

الفول بالطماطم

 

 

 

المقادير

 

علبه فول مغسوله جيدا

طماطم مكعبات

ملعقتان معجون طماطم

خمس فصوص ثوم مدقوقين

بصله مقطعه جوانج

فلفل اخضر رومى جوانج

فلفل قرون حار قرنينن اختيارى

كمون وكزبره قرفه ناعمه فلفل اسود ملح فلفل احمر حار

زيت ذره

بقدونس وكزبره خضراء مفرومه

بيض مسلوق مقطع حلقات للتزين

 

 

 

طريقه التحضير

 

فى طاسه كبيره نحمر نصف البصل وبعدين نضع الفلفل وبعدين الثوم لحد ما ريحته تطلع ويصفر ثم نضع الطماطم المكعبات والمعجون ونصف كوب ماء والتوابل كلها وباقى البصل يغلى قليلا ثم نضيف الفول ونقلب جيدا ونغطى ونتركه يتسبك خمس دقائق

 

ثم نضع البقدونس والكزبره الخضراء ونقلب ثم نضعه فى طبق التقديم ونزينه بالبيض المسلوق

 

وبالهنا

قام بنشر

 

فول بالطحينه رقم واحد

 

 

 

المقادير

 

فول مدمس ساااخن

 

طحينه

زيت ذره ملح وليمون وكمون وكزبره وشطه مطحونه بقدونس مفروم وطماطم

 

 

 

طريقه التحضير

 

 

نخلط كل المقادير ونهرسسسسسسسسسسسه

قام بنشر

بالطحينه رقم2 بالحمص وزيت الزيتون والطحينه والثوم

 

 

المقادير

 

فول مدمس ساخن+حمص مسلوق

ثوم مهروس

زيت زيتون او زيت ذره ملح وليمون وكمون وكزبره وشطه مطحونه

 

 

الطريقه

 

نخلط كل المقادير وما ينهرس

قام بنشر

ِملحوظة

 

اسرار نجاح الفول والحصول على الطعم المظبوط

 

 

اهم حاجه فى الفول التوووووووابل لازم نهتم بيها كويس جدا

 

اولا اساسيات الفول

الكزبره والكمون

 

لازم تشتريهم حصى وبعدين فى البيت تحمصى الكزبره جيدا لحد ما ريحتها تطلع وتتحمص وبعدين تطحنيها وكذلك الكمون

 

 

الشطه الحمرا المطحونه برضوا ضروريه فى الفول وهيا عموما مش بتبقى حاره اوى وبتشتريها مطحونه جاهزه

 

 

 

انواع الزيوت

 

الاساسى زيت الذره او عباد الشمس او الزيت الحار

 

اما زيت الزيتون ليه بعض طرق مخصوصه مثل الفول بالحمص والثوم

 

فى ِِانواع الفول اللى بالزبد او السمن ِ

لااااااازم سمن بلدى طبيعى او زبده طبيعيه ما ينفعش اى نوع تانى غييييييييير

 

الثوم لازم يدق بالهون مايتعملش فى الخلاط او هراسه الثوم اليدويه

البصل كذلك لازم يتقطع باليد مش بالقطاعه او المبشره

ِ

قام بنشر

merci ya 7oby


118133290139291ig3.gif
قام بنشر

nwartyy ya 3sal

قام بنشر

teslm edyky ya beauty

  • 2 months later...
قام بنشر

Thnx Angola ya alby

  • المتواجدين الان   0 اعضاء متواجدين الان

    • لايوجد اعضاء مسجلون يتصفحون هذه الصفحه
×
×
  • اضف...